QALMS MC DREAMY

Nr 1
"Dreamy"
090223
Ägare QALM
Även i år gick första stoet över tiden med 8 långa dagar. När så jag kom upp till stallet vid tre tiden den 23 februari stod det en liten våt darrig krabat bredvid Chikiema. Jag hämtade Lasse och när vi kom upp och tände lampan såg vi att fölet var grullo, första önskan hade slagit in.Så gick jag in i boxen för att försiktigt titta vilket kön fölisen var. Chilkiema var riktigt beskyddande om den lilla men jag fick gå fram och lyfta på svansen så jag kunde se att det var en kille.
Tack Chikiema för att du gav oss våran drömhingst
.


F: WR Dual Twist FF: Mister Dual Pep FFF: Peppy San Badger
FFM: Miss Dual Doc
FM: Pep Benito Twist FMF: Pep Benito
FMM: Twisty Bar Capri
M: Chikiema O´Lena MF: Olena Dude  MFF: Catalena Boy
MFM: Cals Poco Dollie
MM: Chikiema MMF St Bar Tambien
MMM: San Mans Sunny


QALMS BLUE EYED JACK

Nr 2
"Jack"
090402
Ägare:Aijna Gotland
Jag vaknade av att Lasse ropade tidigt på morgonen 2/4 "vakna vi har fått föl". Snabbt i kläderna och ut för att se vad det blev och att båda mår bra. För att vädret var så underbart igår och att det ska hålla i sig så lät vi hästarna sova ut i BB hagen i går natt, så den lilla fölisen föddes ute. När jag kom fram till hagen så låg både mamma och fölet mitt i höbalen. Dom reste sig upp när jag kom och jag ser en helt bedårande liten gul varelse. Jag går in i hagen och gosar med mamma och tackar henne för det lilla undret. När jag lyfter på svansen på den lilla ser jag att det är en liten kille. Han kom 3 dagar över tiden. 

F: Poco Nifty Man FF: The HollyWood Man FFF: Hollywood Jac 86
FFM: Glendas Question
FM: Poco Nifty Tari FMF: Doc Tari
FMM: Poco Nifty Lady

M:Poco Muis Peppy 

MF:  Loky Poco Mui MFF:   Mui Poco Mui
MFM: Miss Brown Poco
MM:  Jodys Peppy
MMF:Peppys Tronada
MMM:Jodys Jaws

QALMS AMERICAN DREAM

Nr3

"Hilda"
090403
Ägare Malin Berglund

Gullan hade gått 15 dagar över tiden. Men när Bambi fölade såg hon riktigt sugen ut. Hon låg och såg ut att börja föla flera gånger med det kom ingen fölis. Så på natten satte värkarna igång på riktigt och hon fick en liten fux flicka utan problem. När vi kom ut vid 6,30 stod Gullan utan unge! Då hade DeeDee snott den lilla och Gullan vågade inte ta tillbaka henne, stackarn! Vi räddade situationen och DeeDee fick byta hage. Gullan tog genast hand om fölisen och den började tutta med en gång.

F: Sierra Scheme FF: Skippa Lark FFF: Skippa String
FFM: Skip Alone
FM: Sierra Royal FMF: ST Royal
FMM: Sierra Dance
M:Bouncy Sweet Fistful  MF: Gold Fistful MFF: Eternal Fistful
MFM: Hawkeye Beauty
MM:  Specks Bouncy Chick MMF Phantom Chick
MMM: Speck´s Cowgal

Qalms Flip Of A Coin

Nr 4
"Dollar"
090528 Ägare Eva Johansson

 När jag kollade BB-hagen på natten stod alla och sov så jag gick och lade mig igen. När Lasse gick ut vid 6.30 så var det kaos i hagen. En liten fölunge hade kommit ur hagen och det stod två hysteriska mammor och skrek efter honom. Inne i hagen stog ännu en liten fölunge bredvid ett sto som uppenbart inte var mamma till den. Jag tog Skippi som var mest hysterisk och hon tog hand om den lilla hingstungen som var utanför hagen och vi tog in dom i en box. Men ute i hagen skrek Missy för full hals och sprang som en galning. Det lilla stofölet såg hon inte. När vi tog fram stofölet till Missy så slickade hon den lilla och blev nöjd. Men nu är det så att Missy skulle ta sig an alla föl så det behövde inte vara hennes. När vi stod och tittade på fölen när dom kommit in vart det uppenbart att det lilla stofölet är Skippis för hon är pytteliten och liknar hennes andra fölungar. Det lilla killen är så stor så han hade aldrig fått plats i Skippis mage. Nu har jag DNA testa dom små så att jag fick veta till 100% att Missy och Skippi har bytt föl! Det är första gången något sådant har hänt oss Tack och lov.
 

F: Poco Nifty Man FF: The Hollywood Man FFF:  Hollywood Jack 86
FFM: Glendas Qestion
FM: Poco Nifty Tari FMF: Doc Tari 
FMM: Poco Nifty Lady
M: Docs Meesa Lana MF Meesa Hesa MFF: Hesa Commander 
MFM: Joe´s Stormy Chick
MM: Docs Bueno Gal   MMF: Doc Chex 
MMM: Bar´s Miss Pierre

Qalms Changeling

Nr 5
"Tuva"
090528
BOKAD av Paula
 
Det är den här lilla tösen som har blivit en bortbyting. Eftersom hennes mamma Skippi trodde att det var hennes föl som kommit utanför staketet så brydde hon sig inte om lilla fölet utan tog sig an fel föl. Men då kom Missy som är mamma till Skippis tjuvade föl och tog sig an den lilla tösen. Det blev ett lyckligt slut! Vi har DNA testat fölen så att det blev 100% rätt.
F: Sierra SchemeFF: Skippa LarkFFF: Skippa String
FFM: Skip Alone
FM: Sierra RoyalFMF:ST Royal 
FMM: Sierra Dance
M: Eyed Be Skippin GoldMF: Gold CordMFF: Skippa Cord
MFM: Deep April
MM: Miss Windy JusticeMMF: Jack Justice
MMM: Poco Bar Chips

Qalms Sweet Angel

Nr 6
" Angel"
090623
Ägare Paula
På morgonen ropade Lasse kom vi har fått föl! Men tänkte jag Sweetie har inte gått in i BB-hagen än 😲. Ute i stora sommarhagen högt på en kulle står Sweetie med det mest bedårande fölsto man kan se. Hon är brunskäck! Sweetie har fölat 11 dagar för tidigt.
F: Poco Nifty ManFF: The Hollywood ManFFF: Hollywood Jack 86
FFM:Glendas Question
FM: Poco Nifty TariFMF: Doc Tari
FMM: Poco Nifty Lady
M: Rocking Sweetie LBMF Vic Tim RocketMFF: Skip A Checkers
MFM: Gala Lou
MM: Cute Quixoteokie (Quarter)MMF: Docs Okie Quixote (Quarter)
MMM. Hotsa Sweetie (Quarter)

Qalms Golden Morel

Nr 7
"Murklan"
090720
Ägare QALM
Lasse ropade på mig att Lillan hade fölat och jag skyndar mig ut i hagen. När vi närmar oss ser vi en underbar syn, alla hästar står runt Lillan och den nyfödda fölisen i godan ro och mumsar gräs. Alla fölen ligger lite utspridda i gräset och sover. Alla såg så lugna och harmoniska ut. När jag går fram till Lillan visar hon stolt upp en liten palomino flicka! Men när den lilla ska tutta på mamma så far hennes tunga runt runt så att hon inte kan få i sig någon mjölk. Jag blev aldeles kall, det var något fel på henne! Vi tog in Lillan och fölis och ringde efter veterinären för efterbörden ville inte släppa. Hela dagen gick jag med känslan att Murklan inte skulle överleva. Men hennes snutt teknik förbättrades under dagen och på kvällen tuttade hon för fullt. Vilken lättnad!
F: Poco Nifty ManFF: The HollyWood ManFFF: Hollywood Jac 86
FFM: Glendas Question
FM: Poco Nifty TariFMF: Doc Tari
FMM: Poco Nifty Lady
M: Peppy Lil DushessMF: Peppys Gold Bond MFF: Kings Marc
MFM: Peppys Gold
MM: Sontag´s DuchessMMF: Sontag Lewis
MMM: Silkie Hobo

Kommentarer

24.02.2010 15:02

Annelie

Hej, Isa har inte haft föl med Poco förut men fick ett föl 2009 med Lancer Olena. Du hittar henne under avelston och hon heter Lancers Super Girl.

24.02.2010 13:33

kicki

Hej Annelie har poco och isa fått föl tidigare? jag hittar inga bilder och hur länge sedan var det hon hade föl? från mig som bokat mage 2010

19.02.2010 13:51

E

Hej! jag undrar om jag får ha tillstånd till bilden alltså att använda den! Det skulle vara jätte snällt om jag får!

19.02.2010 14:06

Annelie

Hejsan visst får du det bara du inte använder den i någon annons /Annelie