Registrera Quarterföl

När din lilla fölunge är född tar du kontakt med hingsthållaren som vill veta datum när fölet är fött, färg och kön.

Hingsthållaren kan skicka språngsedel till dig eller släppa så att du kan registrera ditt föl på internet www.aqha.com . För att du ska kunna det måste du ha tillgång till AQHAs medlemssidor.
 
När du registrerar ditt föl vill AQHA ha 5 foto på fölet ett framifrån, ett bakifrån, ett på högersida och ett på vänster sida. Sist ska det vara ett foto snett framifrån. Benen måste vara synliga på alla bilder. Du ska rita i ett konturdiagram på baksidan av språngsedeln. Dom vill ha 6st namnförslag på fölet. Registrerar du på hemsidan räcker ett namn. Kolla på AQHAs hemsida så du ser att ditt namn är ledigt. Glöm inte att skriva på.
 


 

 ID-kontrollant
IDkontrollant hittar du på 
http://www.svehast.se/   Dom ska även chippa din häst en ny lag som träder i kraft 1 juli -09 kräver det.
Pris ca 600kr

PASS
När du får registreringsbeviset på ditt föl från AQHA så ska du skicka det till SQHA tillsammans med pappren från ID kontrollanten. Glöm inte det lilla kuvertet med håren. pris 500kr (för medl och 600kr icke medl i SQHA)

Passansökan hittar du på sqha.com

Skicka passansökan till

SQHA c/o
Malin Fahlesson
Berg Bredegården 2
540 17 Lerdala

Sedan är det bara att vänta på ditt pass för nu är det klart


OBS

Kolla upp om stoet är DNA-testat, det måste hon vara för att kunna registrera fölisen. Är hon inte det skicka efter DNA-kit (från AQHA http://www.aqha.com/ ) till henne. Det måste vara klart innan du kan skicka in registreringen på ditt föl. Så se till att DNA testa ditt sto i god tid innan fölning.