Fölen kan stanna gratis till dom är 8 månader. Efter det kan dom stanna mot en matpeng.

Nya föl tillsalu 2018

Om du känner att du gärna vill ha en häst med  Champagne gen så får du gärna boka en utan kostnad. Jag mailar dig när det föds någon och du tar då ställning om du är intresserad. Kostar naturligtvis ingenting.
 

Vi på QALM strävar efter att föda upp Quarterhästar som passar både för fritidsryttaren och en ryttare med tävlingsambitioner.

Därför avlar vi enbart på ston med mycket bra stam och trevligt sätt. Viktigt för oss är även att hästarna har bra exteriör.

QALM använder den underbara LILAC ICE i avel. Han är trevlig och mild i sättet. Han nedärver det till sina avkommor. Ice har avlats för Halter men har sina rötter i reining avel. Så han är inte bara snygg utan har även prestation stam. Han är importerad från USA 2010 och har avkommer där med tävlingsmeriter.

Vi vill att våra hästar ska leva så likt som dom gör i naturen som möjligt. Så vi har mycket mark inhängnat. Stoflocken som brukar vara mellan 25-35 hästar som går i en hage som är ca 30 hektar stor. Dom vandrar mellan där dom äter och dricker.

Jag har fött upp över 170 föl och vet hur viktigt det är för fölen att gå med sina mammor så länge som möjligt. Så våra föl får gå kvar i flocken utan kostnad för den nya ägaren tills dom är 8 månader. Skulle dom behöva vara kvar längre så kostar det 700kr i mån av plats.

Alla våra hästar är försäkrade hos Agria. Fölen har en doldafel försäkring.

Kom gärna hit och titta på våra försäljningshästar. Kanske har vi just din drömhäst.